De ce viața în casele din lemn este mai sănătoasă

A locui într-o casă naturală înseamnă un lucru deosebit de benefic pentru psihicul și bioritmul natural al organismului. Trăim într-o societate plină de stres și probleme, iar diminețile începute într-o astfel de casă reprezintă o bună modalitate de a-ți încărca bateriile pentru o nouă zi fără a cheltui bani.

Dincolo de estetica deosebită care fascinează în fiecare moment și confortul sporit pe care ți le oferă casele sau obiectele de mobilier din lemn, materialul ce provine direct din natură este foarte benefic pentru sănătate. Comparativ cu o casă clasică, atmosfera într-o casă dn lemn este mai aerisită, de aici rezultă și lipsa apariției alergenilor, igrasiei și umezelii ce deteriorează construcția şi sănătatea locuitorului.

Conform unei cercetări desfășurate de Planet Ark, s-a ajuns să concluzia că lemnul oferă multiple beneficii minții și corpului uman, printre care se numără, și:

De asemenea, structura fibroasă a arborelui contribuie la alimentarea spațiului în care locuiți cu aer proaspăt. Deoarece lemnul este un material poros, aerul din exterior pătrunde în interior prin fibrele de lemn, fiind filtrat în mod natural. Iar, dacă suferiți de insomnii sau probleme ale sistemului respirator, este important să știți că rășina din interiorul lemnului va da casei o aromă naturală unică de lemn, care va avea un efect benefic asupra sănătății tale.

Să nu uităm că multe materiale de construcții cauzează alergii, mai ales în cazul copiilor. Dar, lemnul este absolut non-poluant. Mai mult, în ceea ce priveşte producţia materiei prime pentru construirea unei case cu structură de lemn sunt emanate cu 23% mai puține substanțe poluante decât pentru materiile prime ale unor clase clasice: oțel, BCA sau beton.

Astfel, credem că armonia și lipsa factorilor de risc pentru sănătate dintr-o casă din lemn o plasează printre primele opțiuni când vine vorba de alegerea unui cămin ideal pentru familia ta.

Scroll to Top